Her på Kryddhuset har vi i årevis testet krydder i samband med grill! Vi vil gjerne dele våre erfaringer og våre beste testresultater med våre kunder og forbrukere! Det å grille har jo blitt en trend, som har dratt med seg en flom av gode ideér. Marinering innenfra er en slik idé, som ikke alltid er like enkel å få til i praksis. Kryddhuset tilbyr derfor sin spesialutviklede flaske med spiss (ln-Flavor) som er tilpasset nettopp for innsprøyting i råvarer. Den er enkel å bruke, og gir fremfor alt et fantastisk resultat. Flavor-produktene er fylt med en saus som er tilpasset til formålet og har dessuten flere bruksområder som marinering, glasur og/eller som tilbehør. Flavor-produktene har dessuten flere smaker og kan anvendes til mange ulike råvarer.

Oppskrifter med Flavor-serien

 

Grillet aubergine, zucchini med parmaskinke

In-Flavor Honey & Ginger. Grillet marinert aubergine og zucchini med parmaskinke og revet parmesan. Fetaost og paprika, dekorert med Glassa Gourmet Classic.

4 porsjoner

In-Flavor Honey & Ginger.
1–2 stk aubergine
1–2 stk zucchini
400–600 g lufttørket skinke
Fetaost
1 stk paprika av valgfri farge
Glassa Gourmet Classic

Mariner en aubergine og en zucchini med injeksjon, del dem på langs og pensle overflatene. La ligge i ca 1 time. Grill i ovn i ca 40 min. Grill ute i ca 35-40 min. Skjær fetaosten og paprikaen i skiver. Fordel grillmat og skinke på tallerkener. Dekorer med Glassa Gourmet Classic.

Server gjerne med salat og brød.
 
 

Grillet laks, pepret keso med nypoteter.

In-Flavor Allround BBQ & Grill.

4 porsjoner

In-Flavor Allround BBQ & Grill.
1 kg laks
1 kg nypoteter
Sitron
Kryddhusets oregano eller timian
Vietnamesisk svartpepper
Keso

Mariner med injeksjon og pensle laksen. La ligge i ca 1 time. Dekorer laksen med skivet sitron og urter. Grill i folie eller uten. Grill i ovn i ca 30 min, innvendig temperatur ca 48° (tunfisk eller sverdfisk innvendig temperatur ca 30°, hvitfisk innvendig temperatur ca 50°). På utegrill ca 25–30 min.

Kok potetene. Bland vietnamesisk svartpepper med keso.

Server gjerne med salat og brød.
 
 

Grillet høyrygg, bakt potet med hvitløksaus

In-Flavor Garlic & Pepper. Langtidsstekt hel høyrygg, marinert og grillet, med nedkokt sjy. Grillet hel fersk hvitløk, primører eller tidliggrønnsaker, og bakte poteter med hvitløksaus. Forberedelsene hjemme tar ca 5 timer. Grille tar ca 12 min.

4 porsjoner

In-Flavor Garlic & Pepper.
1 kg høyrygg surret i nett
1 løk
1 gulrot
Svartpepper.
Salt
4 stk bakepoteter
4 stk hele ferske hvitløk
1/2 kg primører, eller tidliggrønnsaker
Creme fraiche eller lignende
Hvitløk og persille

Kok høyryggen, en grovdelt løk og en gulrot i biter i ca 2 timer. Krydre med salt og pepper. La høyryggen kjøles etter koketiden, behold nettet på og mariner delvis med injeksjon, og pensle utsiden. La ligge i ca 1–2 timer. Ta nettet forsiktig av og grill i ovn eller på utegrill, ca 3–4 min. på hver side. Kok ned ca 5 dl av avkoket til en god sjy å helle over kjøttet.

Sett ovnen på 200° og bak potetene i ca 1 time med eller uten folie. Hvis du velger uten folie, skal du stikke noen hull i potetene, som ellers har lett for å sprekke. På utegrill folierer du potetene og legger dem direkte på glørne i ca 1 time. Grill også hvitløkene samt tidliggrønnsakene, pensle med olje.

Til bakepotetene

Press hvitløk og hakk persille, bland med creme fraiche etter smak.

Server gjerne med salat og brød.
 
 

Grillet svinekam og ferske rødbeter med chipotle-bearnaiseOn-Flavor Sweet & Smokey. Grillet svinekam, kokte nypoteter og ferske kokte rødbeter med bearnaisesaus chipotle.

4 porsjoner

On-Flavor Sweet & Smokey.
1 kg hel svinekam
1 kg nypoteter
1/2 kg ferske rødbeter

Til sausen

1 msk finhakket persille
1 krm estragon
Chipotle etter smak
250 g klaret smør
1 msk eddik
1/2 gul løk
3 eggeplommer
10 stk hvitpepperkornSaltMariner svinekammen ved å pensle kjøttet med On-Flavor Sweet & Smokey. La ligge i minst 2 timer. Grill i ovn ved 150° i ca 1 1/2 time, innvendig temperatur 75°. Eller på utegrill i skiver, ca 8 min. på hver side. Kok potetene og rødbetene myke.

Bearnaisesaus med chipotle

Finhakk løken. Knus hvitpepperkornene. Legg løk, pepperkorn, eddik og estragon i en kjele. La koke inn til en tredjedel gjenstår. Ta kjelen av varmen. Sil væsken og la kjølne. Tilsett eggeplommer og visp over vannbad til sausen blir kremaktig (den må aldri koke). Ta kjelen bort fra varmen og visp inn det klarede smøret. Begynn dråpevis, øk etter hvert. Smaksett med salt, pepper, persille, finhakket estragon og chipotle.

Server gjerne med salat og brød.