Street Food-mat er ikke bare en trend, det er en ny opplevelse av det tusenårige forholdet mellom en kultur og maten dens.

Street Food-tips og oppskrifter

 

Rotfrukter i ovn med spinat, soltørkede tomater og gresskarkjerner

French Fries krydderblanding. Denne gode krydderblandingen går det fint å bruke til alle typer rotfrukter. Og naturligvis grønnsaker i alle former og fasonger.

4 porsjoner

1 kg søtpoteter
1 kg kålrot
300 g fersk spinat
300 g soltørkede tomater i olje
150 g gresskarkjerner

Sett ovnen på 185°. Smør en stekeplate med rapsolje eller olivenolje. Skrell rotfruktene og del dem i avlange stenger. Spre rotfruktene ut over stekeplaten og krydre med French Fries-krydderet; la stå i ovnen ca 20 - 25 minutter. Del de soltørkede tomatene i smale strimler. Ta ut stekeplaten og spre den ferske spinaten, tomatene og gresskarkjernene over rotfruktene. Sett i ovnen i ca 5 minutter til.

 
 

Fisketaco på laks, hvitfisk & halloumi

Taco Lime Picante krydderblanding. Denne annerledes tacokrydderblandingen kan anvendes til farse av kjøtt, fisk og quorn.

4 porsjoner

200 g farse av laks
200 g farse av hvitfisk
4 stk tomater
1/2 agurk
280 g mais
250 g ruccolasalat
1 stk Halloumi-ost
250 g Keso

Bland 40 g Taco Lime Picante, 1 dl vann og fiskefarsen. Stek blandingen i rapsolje på middels svak varme i ca 6 minutter. Riv Halloumi-osten, skjær tomater og agurk i småbiter. Hell alle ingrediensene opp i små skåler. Velg tacobrød etter smak.

Server gjerne lime-vann til disse saftige fisketacoene

 
 

Salat av spinat, erter og fetaost med sitronolje

New York BBQ Hamburger krydderblanding. Uansett hvilken type hamburger du velger å lage, er det alltid mye gøy med tilbehøret, og det finnes i masse varianter. Her kommer tips til smakfullt tilbehør.

Salat – 4 porsjoner

350 g fersk spinat
2 dl grønne erter
200 g fetaost
5 msk olivenolje
2 msk sitronsaft
Salt
Svartpepper

Bland spinat og erter; smuldre fetaosten over. Bland sammen olivenolje og sitron, tilsett salt og pepper etter smak. Hell spinatblandingen over. Ferdig!

Søtpotetstrimler i ovn - 4 porsjoner

2 store søtpoteter
Oliven- eller rapsolje
Salt
Svartpepper
Chili (for mer krydrete strimler)

Sett ovnen på 180° Skrell og del potetene i lange strimler, fordel på smurt stekeplate, krydre etter smak. La steke i ovn i ca 15 - 20 minutter.

 
 

Crispy fennikel

Chicken Cajun krydderblanding. Fritt frem for å bruke på hel, oppdelt eller strimlet kylling. Prøv gjerne på kalkun! Smakfullt!

4 porsjoner

1/2 fennikel
1/2 agurk
1/2 sitron (saften)
1 msk olivenolje
5 kvister dill

Skjær av fennikelroten. Skjær i tynne skiver, legg i isvann i minst 15 min. Tørk i slynge eller på papir. Strimle agurken tynt og bland med fennikel, sitronsaft, olivenolje og dill. Salt etter smak.
 
 

Fetaost-tzatziki

Chicken Cajun krydderblanding. Fritt frem for å bruke på hel, oppdelt eller strimlet kylling. Prøv gjerne på kalkun! Smakfullt!

4 porsjoner

1 1/2 fetaost
1/2 agurk
2 dl tyrkisk yoghurt
1-2 hvitløkskløfter
1/2 tsk sitron (saften)
Salt
Svartpepper

Riv agurken grovt og la den renne av, press gjerne. Legg i skål og trykk ned hvitløk, smuldre fetaosten over. Bland inn yoghurt og sitron, smak til med salt og pepper.